Službeni posjet državnog tajnika Marija Antonića Republici Sloveniji

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/dt Antonić Ljubljana.jpg
Državni tajnik Mario Antonić sa svojom je delegacijom boravio u službenom posjetu Ljubljani, u Republici Sloveniji, koja se održala dana 15. srpnja 2019. godine.

Službeni posjet državnog tajnika, organiziran je kao nastavak nedavnog posjeta ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darka Horvata, ministru gospodarskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravku Počivalšeku.

Prilikom svog posjeta državni tajnik Antonić kratko se susreo sa ministrom Počivalšekom koji je izrazio zadovoljstvo zbog posjeta hrvatske delegacije i pozvao na što aktivniju i bližu suradnju u okviru organizacije Mješovite vladine komisije za gospodarsku suradnju.
Potom je uslijedio susret sa državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarskog razvoja i tehnologije Slovenije, Alešom Cantaruttijem, kao i sa direktoricom Digital Innovation Hub Slovenia gđom. Emilijom Stoimenovom Duh.

Glavne teme sastanka bile su jačanje bilateralne gospodarske suradnje između dvije zemlje, prvenstveno u okviru Mješovite vladine komisije za gospodarsku suradnju,  formiranje Radne skupine u okviru iste kao i razmjena iskustva vezana uz inovacijske sustave obje zemlje.

Na sastanku na kojem su sudjelovali i predstavnici sektora za inovacijsku politiku raspravljalo se i o suradnji hrvatskih tematskih inovacijskih vijeća sa slovenskim SRIP-ovima (Strateška razvojno-inovacijska partnerstva) kao i o mogućnostima suradnje Republike Hrvatske i Republike Slovenije u okviru EU programa EUREKA i EUROSTARS.

Posebno važnom istaknuta je tema komercijalizacije inovacija u okviru europskog koncepta Strategije pametne specijalizacije.

Sastanak je vođen u prijateljskom ozračju te su sugovornici zaključili kako će nastaviti aktivno raditi na unapređenju gospodarske suradnje te započeti pripremu svih potrebnih aktivnosti u okviru organizacije nadolazeće Mješovite vladine komisije za gospodarsku suradnju  Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Stranica