Premijer Plenković i ministar Ćorić sudjeluju na „One Planet Summitu“ u Parizu

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a2f9d952ec68.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sudjeluju na „One Planet Summitu“ u Parizu, 11. i 12. prosinca. Dvije godine nakon postizanja Pariškog sporazuma, One Planet Summit ponovno okuplja svjetske vođe kako bi pronašli konkretne odgovore za zaštitu planeta.

Glavni fokus bit će na poboljšanju učinkovitosti napora za smanjivanje emisija stakleničkih plinova i pronalasku rješenja za prilagodbe postojećih sustava.

„One Planet Summit“ održava se na otoku l'Ile Seguin u dvorani La Seine Musicale. Ministarski dio se odvija u formi 4 panela koji se održavaju 12. prosinca od 9:00 do 13:30, a teme panela su: Kako povećati financiranja za klimatske akcije, 'Greening' financiranje održivog gospodarstva, Ubrzavanje akcija na lokalnoj  i regionalnoj razini  u svrhu klime te Jačanje politika za ekološku i sveobuhvatnu tranziciju.

Segment visoke razine počinje sutra u 15:30 plenarnom sjednicom One Planet Summita na kojoj sudjeluje predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

 



Stranica