Pokrenuta web stranica Koordinacijskog mehanizma 16+1 za malo i srednje poduzetništvo

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Poslovni_forum naslovna.jpg

U sklopu službenog otvorenja 9. Poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Dubrovniku, službeno je pokrenuta Internet stranica Koordinacijskog mehanizma 16+1 za malo i srednje poduzetništvo. Stranica predstavlja središnju polazišnu točku za razmjenu informacija i povezivanje institucija koje se bave malim i srednjim poduzetništvom, a njen nositelj je Hrvatska.

Naime, sukladno dokumentu Smjernice iz Budimpešte, usvojenom tijekom sastanka na vrhu predsjednika Vlada krajem studenog 2017. godine, Republika Hrvatska preuzela je osnivanje Koordinacijskog mehanizma za malo i srednje poduzetništvo, a Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta preuzelo je nadležnost za Koordinacijski mehanizam

Stranicu su simboličnim pritiskom na gumb pokrenuli predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang.

Lakši izlazak poduzetnicima na međunarodno tržište

Internet stranica Koordinacijskog mehanizma postavljena je kako bi omogućila lakšu komunikaciju i suradnju između kompanija i institucija zemalja članica inicijative Kina+16. Na taj se način ujedno potiče jača ekonomska suradnja između zemalja, kao i rast investicija. Također, poduzetnicima je omogućen pregled relevantnih politika i razvojnih planova svake pojedine države članice Inicijative, a pomoći će im u organizaciji međusobnih posjeta i sudjelovanju na međunarodnim sajmovima.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat tom je prilikom istaknuo kako je ovo jedan od konkretnih rezultata summita Kina+16 održanog u Dubrovniku, koji će doprinijeti užoj suradnji zemalja srednje i istočne Europe s Kinom te omogućiti poduzetnicima veće prilike za daljnji razvoj poslovanja, povećanje izvoza i lakši izlazak na međunarodno tržište srednje i istočne Europe, ali i Dalekog istoka.

Web stranicu Koordinacijskog mehanizma 16+1 pogledajte na poveznici: https://ceec-china-sme.org



Stranica