Objavljen 3,6 milijuna eura vrijedan poziv za praćenje kvalitete zraka u lukama

Slika /slike/Vijesti/darling-8725955_1280.jpg
Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije je u petak 12. srpnja 2024. objavilo Poziv za praćenje kvalitete zraka u lukama (PK.3.7.02), a ukupno raspoloživa bespovratna sredstva Poziva iznose 3.600.000,00 eura, s maksimalnim iznosom bespovratnih sredstava od 600.000 eura.

Cilj Poziva je unaprijediti infrastrukturu i kapacitete za praćenje i analizu onečišćenja zraka iz emisija u lukama u svrhu pravovremenog djelovanja i planiranja učinkovitijih mjera za smanjenje onečišćenja zraka, uspostavom sustava za praćenje kvalitete zraka te provedbom mjerenja na lučkom području ili području koje je pod utjecajem morskih luka otvorenih za javni promet od osobitog međunarodnog gospodarskog interesa za RH.

Iznos sufinanciranja (udio) bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti u sklopu ovog poziva po pojedinom projektnom prijedlogu iznosi maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova/izdataka projekta, pri čemu je predviđeno da se projekt provodi na lučkom području ili području koje je pod utjecajem morskih luka za javni promet od osobitog međunarodnog gospodarskog interesa za RH.

Poziv se provodi u sklopu specifičnog cilja Jačanje zaštite i očuvanja prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture, među ostalim u urbanim područjima, te smanjenje svih oblika onečišćenja, Programa Konkurentnost i kohezija 2021 - 2027.

Stranica