Ministar Darko Horvat na svečanoj proslavi Dana Grada Čakovca

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/DHorvat Dan Čakovca naslovna.jpg

 

Danas je obilježen Dan grada Čakovca, na kojem je sudjelovao i Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a tom prilikom održana je i Svečana sjednica Grada Čakovca. Proteklo je 439 godina od kada je Čakovec 1579. godine, poveljom grofa Jurja četvrtog Zrinskog, proglašen slobodnim trgovištem, a 25 godina otkad Čakovec u demokratskoj Hrvatskoj ima status grada.

U svom pozdravnom govoru ministar Horvat je istaknuo: „Odgovornost za razvoj gospodarstva je i na načelnicima, gradonačelnicima, županima i na centralnoj vlasti. Svu onu vrijednost, koju smo kao država, regionalna ili lokalna samouprava, injektirali u sustav poduzetništva i gospodarstva, trebamo znati oplemeniti, staviti u funkciju i na tome znati zaraditi“.

Ministar Horvat pozvao je poduzetnike da se uključe u javnu raspravu o Javnim pozivima za dodjelu EU sredstava putem e-savjetovanja jer će upravo putem tih Poziva i onih koji su u planu, do kraja ove godine hrvatskim poduzetnicima biti na raspolaganju preko 2 milijarde kuna iz EU fondova.

Povodom dana grada dodijeljene su brojne nagrade i priznanja. Zlatnici „Grb Grada Čakovca“, koji se dodjeljuju za iznimne zasluge u razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, dodijeljeni su fra Stanku Belobrajdiću i Tei Dragić Runjak. Dodijeljene su i dvije nagrade za životno djelo i to posthumno. Prva Željku Goliku, istaknutom rukometnom treneru, a druga Stjepanu Koraju, predsjedniku Atletskog saveza Međimurja. Gradsko vijeće donijelo je i Odluke o dodjeli godišnjih nagrada za iznimnog djelovanje na području udruga, umjetnosti i kulture, znanosti, odgoja i  obrazovanja, sporta, gospodarstva i zdravstva.

Ministar Horvat je osobno i u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića čestitao dobitnicima nagrada i zahvalio im za svaki trenutak svog vremena kojeg su potrošili na javno djelovanje kako bi svima bilo bolje.

 



Stranica