Svečanost polaganja kamena temeljca za Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/antunovac naslovna.JPG

 

Danas je u Gospodarskoj zoni Antunovac svečano položen kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi preko 21 milijun kuna, a dizajniran je u svrhu jačanja poduzetničkog okruženja u Općini Antunovac sa širim područjem te za jačanje regionalne konkurentnosti kroz poboljšanje dostupnosti poduzetničko poslovne infrastrukture MSP-ovima. Kroz javni poziv „Razvoj poslovne infrastrukture“ u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” za ovaj projekt odobreno je gotovo 19,7 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj projekt omogućit će stvaranje mreže partnera i suradnika PPI-jeva, znanstveno-obrazovnih ustanova i ostalih potpornih institucija u poduzetništvu. Inkubator će pružati usluge najma poslovnog prostora za 21 malo ili srednje poduzeće koje posluje duže od 3 godine te će pružati usluge novih tehnologija, inovativne usluge virtualnog asistenta i inkubatora poslovnih ideja te aditivne tehnologije 3D printera. Kroz projekt će se također provoditi intenzivni seminari i mentoriranje te promocija poduzetnika.

Ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pomoćnica ministra Ana Mandac u svom je govoru istaknula da Ministarstvo sredstva iz europskih fondova usmjerava kako na poduzetnike, tako i na poduzetničke potporne institucije i izgradnju poduzetničke infrastrukture, a koji svojim djelovanjem potiču i razvijaju poduzetništvo. Izrazila je zadovoljstvo što iz Slavonije dolaze ovakve optimistične priče i projekti koji su rezultat dugogodišnje pripreme, truda i rada. Najavila je kako će Ministarstvo uložiti napore kako bismo i u idućem programskom razdoblju osigurali što više sredstava za poduzetništvo, a posebno za mikro i male poduzetnike koji su kralježnica hrvatskog gospodarstva.

Načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski zahvalio je svima koji su radili na ovom projektu i dodao kako se nada da će ministarstvo i u budućnosti pružati podršku za dobre projekte.

 



Stranica