Svečanom sjednicom obilježen Dan Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Svečana sjednica OKKZŽ 3.jpg

Povodom obilježavanja dana osnutka Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, u ponedjeljak, 5. studenoga 2018. godine, u Udruženju obrtnika općine Krapinske Toplice, održana je druga po redu svečana sjednica Skupštine kojoj je, ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, prisustvovao državni tajnik Mario Antonić.

Svečano obilježavanje Dana Obrtničke komore Krapinsko- zagorske županije, uz državnog tajnika Antonića, svojim prisustvom uveličali su i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, glavna tajnica Violeta Jelić, predstavnici Krapinsko-zagorske županije te predsjednici županijskih obrtničkih komora i obrtničkih udruženja.

Državni tajnik Mario Antonić obratio se okupljenima i ukratko ih upoznao s aktivnostima koje trenutno provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Naglasio je kako Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao nadležno tijelo za sustav obrazovanja u vezanim obrtima, koje se provodi po modelu naukovanja, poduzima niz aktivnosti u svrhu poboljšanja zakonodavnog okvira, promocije te povećanja atraktivnosti obrtničkih zanimanja na koje izravni utjecaj ima gospodarstvo. Na poticaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u izmijenjeni Zakon o strukovnom obrazovanju ugrađena su rješenja koja će otkloniti prepreke za razvoj sustava obrazovanja za vezane obrte, ali i doprinijeti razvoju cjelokupnog sustava strukovnog obrazovanja. Također, državni tajnik osvrnuo se i na buduće izmjene i dopune Zakona o obrtu kojima će se redefinirati koncept pomoćničkih ispita, provedba pomoćničkih ispita staviti u nadležnost Hrvatskoj obrtničkoj komori, uspostaviti odgovarajuće osiguranje kvalitete provedbe pomoćničkih ispita i vanjskog vrednovanja ovog procesa te propisati kvalitetnija provedbe naukovanja.

Državni tajnik Antonić istaknuo je izuzetno uspješnu suradnju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s Hrvatskom obrtničkom komorom i njenim predsjednikom Dragutinom Ranogajcem te naglasio kako samo zajedničkim djelovanjem i uvažavanjem, obrtništvo Republike Hrvatske može postati konkurentno i uspješno.

Na svečanoj sjednici podjeljene su plakete i priznanja obrtnicima Krapinsko-zagorske županije za postignute uspjehe i njihov doprinos razvoju obrtništva za 2018. godinu kako slijedi:

 

Brončana plaketa za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva za 2018. godinu

- Vlado Franc iz Udruženja obrtnika Bedekovčina, vlasnik obrta FRAMONT;  

- Nedeljko Kucelj iz UO gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, vlasnik obrta Proizvodnja ispušnih sistema i trgovina na malo izvan prodavaonica „KUCELJ“;

- Danijel Kodrnja iz MUO Klanjec, vlasnik obrta „STROJNA OBRADA METALA“;

- Mario Petek iz UO  grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj; vlasnik obrta „AUTO MARIO“;

- Darko Matkun iz UO općine Krapinske Toplice, vlasnik obrta „ELEKTROSERVIS“;

- Bojan Podhraški iz UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić vlasnik obrta Proizvodnja i trgovina kristalnih unikata „PODHRAŠKI“;

- Mario Kvež iz UO Sveti Križ Začretje, vlasnik obrta MONTEX, MEHANIKA, TEKSTIL I TRGOVINA;

- Renata Šćukanec Hopinski iz UO grada Zaboka, vlasnica obrta „ŠĆUKANEC“ ELEKTROINSTALATERSKO FRIZERSKI OBRT;

- Dražen Maček iz UO Zlatar, vlasnik Građevinskog obrta „MP-GRADNJA“.

 

Srebrna plaketa kao priznanje pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom Obrtničkoj komori Krainsko-zagorske županije dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva

- Mladen Antolić, vlasnik obrta „MAGRA“ graditeljstvo, članu Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice

- Općina JESENJE - plaketu je primio načelnik općine Andrija Ranogajec.

 

Zlatna plaketa, kao najveće priznanje Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije,  za dugogodišnji  doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, dodijeljena je Branku Grebličkom -Venteku vlasniku Obrta za ugostiteljstvo i turizam „ZELENJAK VENTEK“, članu MUO Klanjec.

Povodom obilježavanja 135. godišnjice utemeljenja bravarsko- kovačke radionice “Mišak” iz Svetog Križa Začretje, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec uručio je povelju za uspješan kontinuirani rad i obrtničku tradiciju vlasniku Stjepanu Mišaku.



Stranica