Državni tajnik Mario Antonić i pomoćnica ministra Ana Mandac na sastanku s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore Varaždinske županije

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/HOK Varaždinske županije 3.jpg

Danas je u Hrvatskoj obrtničkoj komori Varaždinske županije, na poziv predsjednik Komore Varaždinske županije Maria Milaka, održan sastanak na kojem su ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sudjelovali državni tajnik Mario Antonić i pomoćnica ministra Ana Mandac. Na predmetnom sastanku predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajac i predsjednik Komore Varaždinske županije Mario Milak prezentirali su aktivnosti obrtnika s područja Varaždinske županije, ali i ukazali na svakodnevne problem s kojima se obrtnici susreću.

“Hrvatska obrtnička komora pomaže obrtnicma, bilo savjetom, bilo da predlažemo i dajemo primjedbe na zakonske prijedloge. Prije svega, zadovoljni smo što raste broj obrtnika, ali, naravno, da smo se danas dotakli i tema koje se tiču porezne reforme”, izjavio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Državni tajnik Mario Antonić istaknuo je dugogodišnju uspješnu suradnju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatske obrtničke komore u rješavanju problema obrtnika. “Danas smo razgovarali o aktualnim temama, kao što je porezna reforma te provedba Zakona o komunalnom gospodarstvu, ali i o pozitivnim stvarima, kao što su natječaji koji su na raspolaganju obrtnicima te pozitivnim izmjenama zakonske regulative. Prije svega, veseli činjenica da je u Varaždinskoj županiji registrirano 116 novih obrta što nam govori da smo na dobrom putu”, naglasio je državni tajnik Mario Antonić.

Po završetku sastanka, sudionici su posjetili obrtnike koji predstavljaju svoje proizvode na Špancirfestu, manifestaciji od velikog gospodarskog, kulturnog i turističkog značaja za Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

 



Stranica