Državni tajnik Lucić u Londonu predstavio investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/documents/dt_London.jpg
Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić sudjelovao je u Londonu na 3. Investicijskom forumu pod nazivom „Ulaganja u inovacije u centralnoj Europi“, koji se održao 12. lipnja. Na Forumu je državni tajnik Lucić bio jedan od govornika na panelu „Ulaganja u infrastrukturne projekte u središnjoj Europu“. Tom je prilikom Lucić istaknuo prednosti Hrvatske kao investicijske destinacije te naglasio kako Hrvatska ima odlično razvijenu prometnu infrastrukturu, posebice kada govorimo o cestama, morskim i zračnim lukama, a koja je za investitore jedan od faktora koji uzimaju u obzir pri donošenju odluke o investiranja u određenu zemlju.

Uz državnog tajnika Lucića, na panelu su govorili i Guntis Rubins - direktor predstavništva u Londonu Investicijske i razvojne agencije Latvije, Michal Wrona – financijski direktor poljskog transportnog huba Solidarity, Kristi Tiivas – bivši direktor Estonske investicijske agencije i Jakub Lichnovsky – partner odvjetničkog ureda PRK Partners u Pragu, dok je moderirao Jacopo Dettoni – zamjenik urednika fDi Magazina, časopisa Financial Timesa.
U delegaciji iz Hrvatske, na Forumu je sudjelovao i Mislav Malenica, osnivač i vlasnik kompanije Vingd koja se bavi razvojem rješenja koje se odnose na umjetnu inteligenciju, naglaskom na emocionalnu inteligenciju. Malenica je iskustva poslovanje svoje kompanije iznio u sklopu panela pod nazivom Mogućnosti suradnje s tvrtkama iz središnje Europe – software, umjetna inteligencija, digitalna tehnologija.

Investicijski forum u Londonu održan je u organizaciji veleposlanstava jedanaest država središnje Europe, među kojima i Veleposlanstva Hrvatske u Velikoj Britaniji, s ciljem predstavljanja investicijskih mogućnosti i dostupnih poticaja za strane investitore te jačanja suradnje između inovativnih kompanija u tim zemljama.

Stranica