4. sjednica Konzultacijske komisije između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva Slovačke Republike

U Bratislavi 12.-13. lipnja 2019. održana je 4. sjednica Konzultacijske komisije između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva Slovačke Republike.
 
4. sjednicom Konzultacijske komisije predsjedavali su g. Vojtech Ferencz, prvi državni tajnik Ministarstva gospodarstva Slovačke Republike i gđa Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.
 
Hrvatsko izaslanstvo sastojalo se od predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Agencije HAMAG-BICRO, Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Hrvatske gospodarske komore.
 
Prilikom zasjedanja 4. sjednice Konzultacijske komisije, dvije strane su razmijenile informacije o gospodarskom razvoju u obje zemlje, o bilateralnoj gospodarskoj suradnji te su razgovarale o mogućnostima njihovog daljnjeg razvoja.
 
Po završetku zasjedanja prvi državni tajnik Ministarstva gospodarstva Slovačke Republike Vojtech  Ferencz i državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Nataša Mikuš Žigman potpisali su Protokol s 4. sjednice Konzultacijske komisije između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva Slovačke Republike.
 
12. lipnja 2019. u organiziji Hrvatske gospodarske komore i Slovačke agencije za razvoj ulaganja i trgovine održan je Slovačko-hrvatski gospodarski forum s temom iz područja automobilske industrije, robotike i IT industrije, te je organiziran posjet tvornici VW u Bratislavi.
 

Stranica