2018. godine položen kamen temeljac, a danas svečano otvoren Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac

Površina od 3.179 m², 34 uredska prostora, 2 proizvodno-poslovna prostora, konferencijska dvorana i 2 co-working prostora tek su dio specifikacija Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac koji je danas svečano otvoren u Gospodarskoj zoni u Antunovcu. Svečanom otvorenju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prisustvovala je pomoćnica ministra Ana Mandac, a uz nju nazočni su bili i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, član Uprave HAMAG-BICRO Mario Turalija, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski.
 
Općina Antunovac ovim vrijednim projektom Poduzetničkog inkubatora i akceleratora zasigurno je našla mjesto na karti malog i srednjeg poduzetništva te vjerujemo kako će, uz gospodarsku zonu, biti razvojni pokretač Općine Antunovac", izjavio je načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski te najavio daljnje proširenje Gospodarske zone za dodatnih 2-3 hektara. Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić  naglasio je kako je cijeli projekt izgradnje u cijelosti realiziran u protekle dvije godine te s 3.200 kvadrata prostora i svim sadržajima nadilazi samu općinu te je na raspolaganju cijeloj Županiji. Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric pohvalio je entuzijazam djelatnika Općine Antunovac te gđe. Tramišak, direktorice Agencije za održivi razvoj RODA i njihovu ustrajnost u provedbi projekta za koji su mnogi mislili da nije ostvariv te izrazio nadu za skorim početkom radova proširenja Zone.
 
Pomoćnica ministra Ana Mandac istaknula je važnost lokalnih inicijativa koje jedine mogu prepoznati i odgovoriti na potrebe svojih poduzetnika, a koji u konačnici rezultiraju izuzetno vrijednim  projektima za razvoj lokalnog, regionalnog i ukupnog gospodarstva Hrvatske, kao što je projekt poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Antunovcu." O važnosti ovog projekta dovoljno govori činjenica kako malo i srednje poduzetništvo s udjelom od 99,7 posto u ukupnom gospodarstvu naše zemlje generira preko 68 posto ukupne zaposlenosti, što je iznad prosjeka EU. Cilj Vlade, kao i cilj ministra i svih nas je  zajednički i uvijek isti; osnažiti i pokrenuti, podržati i ojačati najproduktivniji dio našeg gospodarstva, a to je malo i srednje poduzetništvo", naglasila je pomoćnica ministra Mandac. Također, iskoristila je priliku pohvaliti vrijedan rad Općine Antunovac i Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o., koji su prepoznali potrebe svoje sredine  te se prijavili na poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta iskoristivši tako mogućnost stvoriti bolje, poticajnije i sigurnije uvjete za poslovanje poduzetnicima na ovom području.
 
Mario Turalija, član uprave HAMAG-BICRO okupljenima je predstavio je program Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac  RODA  Nataša Tramišak predstavila je sam Projekt Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac.
 
Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac dizajniran je u svrhu jačanja poduzetničkog okruženja u Općini Antunovac sa širim područjem te jačanja regionalne konkurentnosti kroz poboljšanje dostupnosti poduzetničke poslovne infrastrukture malom i srednjem poduzetništvu. Cilj mu je pokretanje novih poslovnih pothvata, posebice žena poduzetnica i mladih poduzetnika.  Projekt „Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012" financira se iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" iz Europskog fonda za regionalni razvoj a njegova ukupna vrijednosti iznosi 21.402.869,68 kuna.


Stranica