Službeni posjet ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darka Horvata Rumunjskoj

 

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat boravio je 8. listopada 2018. godine u službenom posjetu Rumunjskoj. 

Ministar Horvat susreo se s ministrom gospodarstva Rumunjske, Dănuțom Andruşcom te ministrom poslovnog okruženja, trgovine i poduzetništva Rumunjske, Ştefanom Radu Opreom.

Republika Hrvatska i Rumunjska, uz Republiku Finsku, čine Trio predsjedništva koji uskoro započinje svoje predsjedanje Vijećem EU te su u središtu sastanaka bile upravo teme i izazovi koje predsjedanje donosi. Ministar Horvat i ministar Andruşca istaknuli su unutarnje tržište kao ključan prioritet predsjedanja, a ministar Horvat dodatno je naglasio kako Republika Hrvatska u okviru unutarnjeg tržišta posebnu pozornost posvećuje zaštiti potrošača i rješavanju pitanja jednake kvalitete proizvoda za sve građane EU.

Također, ministar Horvat naglasio je važnost uspostavljanja mreže Digitalnih inovacijskih centara koji će poduzećima biti podrška prilikom uvođenja digitalizacije u njihove poslovne procese.

Završno, obje strane su zaključile kako je komunikacija između Trija od izuzetne važnosti za uspješnost provedbe prioriteta u Trio programu.



Stranica