U Osijeku otvoreni novi prostori centra Ericssona Nikole Tesle

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovao je danas na svečanosti otvorenja novih prostora razvojno-istraživačkog centra Ericssona Nikole Tesle u Osijeku, koje je prigodnim govorom otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Kao što je bilo najavljeno i početkom ove godine, ugledna svjetska kompanija Ericsson otvorila je vrata svog ureda u Osijeku, te u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Osijeku planiraju zaposliti 300-tinjak mladih stručnjaka.

Predsjednik Vlade RH Plenković pritom je napomenuo kako se radi o važnom poslovnom poduhvatu za Hrvatsku, obzirom da se radi o tvrtki koja je okrenuta prema budućnosti i bavi se digitalnom sferom poslovanja. Upravo je ovaj segment jedan od važnih odrednica budućeg gospodarskog rasta Hrvatske, čiji će razvoj zasigurno doprinijeti stvaranju okvira za otvaranje mnogih radnih mjesta.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla vodeći je isporučitelj komunikacijskih rješenja u operatorskom segmentu te inovativnih ICT rješenja za sustave zdravstva, nacionalne i javne sigurnosti, prometa, državne uprave, komunalnih djelatnosti i multimedijsku komunikaciju, a svoj ured u Osijeku smjestio je u poslovnom tornju Kappa centra u samom središtu grada.

Uz predsjednika Vlade RH i ministra Darka Horvata, svečanosti su prisustvovali i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, te mnogi drugi uzvanici i suradnici.

 



Stranica