Ministar Horvat na obilježavanju 420. obljetnice zasjedanja Hrvatskog sabora na Starom gradu u Krapini

Ministar gospodarstva poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovao je na svečanom obilježavanju 420 godina od održavanja prvog zasjedanja Hrvatskog sabora na Starom gradu u Krapini. Krapina ove godine obilježava tri značajne obljetnice, 820 godina od prvog pisanog spomena imena grada Krapine u pisanim dokumentima, 25 godina otkako je Krapina grad u sadašnjem ustroju lokalne samouprave te 420 godina od održavanja prvog zasjedanja Hrvatskog sabora na Starom gradu u Krapini.

Svečanost se održala pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora i Krapinsko – zagorske županije, a okupila je brojne visoke uzvanike i goste, a ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovao je na svečanosti kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Okupljenim su se obratili župan Krapinsko –zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

“Držati tradiciju dugu 420 godina uistinu zaslužuje respekt. Ali to nije samo želja, već i dužnost svih aktera lokalne i nacionalne hrvatske politike. Svjesni smo činjenice da je danas u Hrvatskoj jedno dosta turbulentno vrijeme, pa je biti na jednoj ovakvoj obljetnici uistinu privilegija”, izjavio je ministar Horvat prilikom obraćanja okupljenima.

Proslava značajne obljetnice ujedno je bila i završetak manifestacije 'Ljeto u Krapini', ali i uvod u najznačajniji krapinski tjedan, Tjedan kajkavske kulture.



Stranica